2014-04-09 10:19:04

A Felvidéken szolgált a Komlói Pedagógus Kamarakórus

A Komlói Pedagógus Kamarakórus a kassai Márai Sándor Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Gimnázium meghívásának eleget téve négy alkalommal énekelt, szolgált a felvidéki nagyvárosban és környékén.

Először egy rendkívüli irodalom-zeneórát tartott az iskola tanulóinak a komlói énekkar – bevonva a fiatalokat is a közös muzsikálásba.

Szepsi város kultúrházában a két helyi kórus dalai után a komlóiak nagy sikerű önálló programot adtak elő.

Március 29-én, szombaton került sor a magyar iskola jubileumi koncertjére, mert a Csengettyű Gyermekkar 45, a lánykar 25 éves! A város felnőtt énekkarai mellett a Komlói Pedagógus Kamarakórus szinte díszvendégként köszönthette a jubilánsokat a világirodalom legszebb dalaival.

A szolgálat-sorozat legfelemelőbb éneklése a kassai református templom vasárnap délelőtti istentiszteletére jutott. Jó volt látni a tele padsorokat, s jólesett hallanunk Orémus Zoltán esperes-lelkipásztor bennünket köszöntő szavait. A koncertút méltó zárása volt a kassai testvérekkel való találkozás, amelynek során magyar nyelvű zsoltár-feldolgozásokkal hálálta meg a Komlói Pedagógus Kamarakórus a szívélyes fogadtatást – átadva a baranyai szolgatársak, gyülekezeti tagok üdvözletét is.

A kevés szabad időben megkoszorúztuk a Márai Sándort ábrázoló domborművet, kifejeztük tiszteletünket a még mindig meglévő Tinódi Lantos Sebestyén-emléktábla előtt; énekeltünk és koszorút helyeztünk el a dóm altemplomában, II. Rákóczi Ferenc 1906-ban „hazahozott” földi maradványainál; zsoltárokat szólaltattunk meg Csécsén, a műemlék református templomban.

Felejthetetlen, maradandó élményekkel tértünk haza a kassai testvérektől.

 

dr. Szabó Szabolcs,

a Komlói Pedagógus Kamarakórus alapító és jelenlegi karnagya, Baranya megye és Pécs-Belváros gondnoka

 

(További képek hamarosan a Galériában)

 

blank