2013-05-25 13:37:59

Május 4-én útra keltünk. Célunk néhány ormánysági település festett kazettás templomainak megtekintése volt: Kórós, Adorjás, Drávaiványi, Patapoklosi. Nemcsak a szép látnivalókat fogadtuk be, de egy-egy ima és ének után lelkünkben is gazdagabbak lettünk.

Pihenésképpen megálltunk a Dráva-parton, ahol − az otthonról hozott finomságokkal egymást kínálva − élveztük a természet csendjét és néztük a Dráva vizének sodrását.

Kedves vendéglátásban volt részünk Markócon, ahol házi pogácsával és édes süteménnyel kínálva fogadtak bennünket. A tájházat is megtekintettük, bepillantást nyerve a vidék szőtteseibe, mindennapi használati tárgyakba.  Családias beszélgetésre is jutott idő. Lovas Tamás, a falu polgármestere röviden vázolta az itteni emberek nehéz sorsát és a lehetőségeket.

Köszönetet mondunk Peterdiné Judit lelkésznőnek munkájáért, tájékoztatásáért, amivel bemutatta az említett templomokat, ezzel is bővítve ismereteinket. Maradandó élményekkel gyarapodva tértünk haza, abban a reményben, hogy hamarosan megint együtt kirándulhatunk.

A kiránduláson készült képek megtekinthetők a Galériában.

blank